tbracing

KAMPANJ!

Nu kör vi kampanj på alla VAG dieslar d.v.s 1.9TDI runt 2000-2003

Mars och april kör vi dem för 1000kr.

35% effekt och vrid ökning och ca 1 dl mindre förbrukning.

RING DIREKT! 07681-1383294 För tidsbokning.

Modell HK Orginal HK uppgraderad Nm Uppgraderad
SAAB 9000 2.0T 150 225 370
SAAB 93 2.0T 150 225 370
SAAB 900 2.0T 185 225 370
SAAB 95 2.0T 150 220 375
SAAB 9-5 2.3T 170 225 400
SAAB AERO 230-260 284 450

SAAB Biopower 2,0T och 2,3T minskar förbrukningen på dessa modeller med upp till 20 % samt ökar effekten med ca 20%.

Om din Saab-modell saknas här så kontakta oss, vi optimerar alla Saab-modeller!

Alla saab 93 från 2003 (sportsedan) och uppåt, bensin samt biopower för 500kr.

Vi utför även etanolkonvertering (Biopower) på alla förekommande saabar med Trionic 7, dvs saab 95 och saab 93 med Trionic 7. 750kr.

Om du har långt till oss så kan du skicka din box till oss för uppgradering. Möjlighet finns till effektmätning före och efter uppgradering på vår rullande landsväg.

Motorcykel

Förutom bilar så mappar vi också motorcyklar. Först gör vi en grundlig kontroll av fordonet för att kontrollera att det uppfyller alla krav för att kunna genföra en mappning. Sedan sätter vi upp den i bänken och börjar sakta men säkert mappa upp i belastningsregistret. Med jämna mellanrum stannar vi upp och kontrollerar att allt är under kontroll och inga läckor eller andra problem har uppstått.

Bland annat körs svep på olika gaspådrag för att kontrollera att motorn arbetar jämt och fint, samt att det inte finns några effektpucklar eller liknade som gör användandet av motorcyklen på någotvis otrevligt. Registret skall vara brett och välkontrollerat. Vi mappar alla förekommande system för motorcyklar, från hondas egna racing system HRC till powercommander.

Efter lyckad mappning tas motorcyklen ut för en testrunda för att dubbelkolla att allt är bra. Avslutningsvis bromsar vi motorcyklen för att verifiera effekten.

Vi arbetar också med flera olika racingteam, ett av de kan du läsa mer om här till höger.

Union Racing

Ett av de team vi arbetar med är Union Racing som utgår från Kalmar.

Vårat samarbete med Union Racing började med att Thomas Adbring, som är en av förarna samt duktig mekaniker i teamet kom till oss för att få sin ombyggda Saab 9-5 Aero mappad. Efter att vi pratat lite om deras motorcyklar och hur dom ser på racingen så blev vi intresserade av ett samarbete.

Vi började först med att mappa deras dåvarande träningshoj Suzuki GSXR 1000 -02. På den hojen satt det en Power Commander 3 monterad och mappningen gick väldigt bra. Vi fick en mjuk och väldigt lättkörd karaktär på motorn, och hela teamet blev nöjd med den.

Därefter kom vi överens om att vi även skulle mappa deras andra två cyklar. Båda var Honda CBR 1000RR -07. Den ena var en nästan standard hoj med HRC insprutningssystem . Den andra var Petjos före detta hoj som är mycket påkostad i chassiet och en fin motor, även denna med HRC sprut.

Dessa hojar var lite bekymmersamma eftersom vi hade ett väldigt tajt tidschema och teamet hade lite problem med leveranser av delar som drog ut på tiden. Vi hade bara ett par dagar på oss att mappa båda hojarna innan teamet skulle ner och försäsongsträna på banan i Most, Tjeckien. När vi väl hade börjat mappa hojarna så flöt det på ganska bra fram tills att vi drabbades av inbrott i lokalen och vi blev bestulna på en hel del prylar.

Av det som stals var bland annat Union Racings dator med alla mappar och filer till båda hojarna, samt en kabel som man använder sig av till att kommunicera med styrsystemen. Till råga på allt så finns det bara två sådana kablar i Sverige, varav den ena nu alltså blivit stulen. Efter mycket om och men så fick teamet tag i den andra kablen och vi kunde börja mappa igen från början. Vi blev precis klara med hojarna dagen innan teamet skulle åka, så dom drog hem hojarna på kvällen och gjorde i ordning allt för att åka iväg. Vi beslöt även att vi skulle följa med ner till Tjeckien för att följa upp resultatet med hojarna. Det visade sig att dom var nöjda med dessa hojar med, trots regn och blandat väder.

Över lag gick hela helgen bra och vi hann även med ett par öl på kvällen. Till det tråkiga så råkade Thomas Adbring få ett kast med hojen och körde omkull strax innan vi skulle åka hem. Han slog sig ordentligt och åkte in på akuten. Där blev han röntgad och kollad, och efter en smärtstillande spruta var det bara att sätta sig i bussen och åka hem.

Efter detta har vi även mappat deras motor som ska användas till nästa säsong. Det är den så kallade Jarlsbergsmotorn som är helt modifierad i både blocket och toppen som ska ge ett antal hästar extra.

Nu ser vi fram mot samarbetet nästa säsong då Union Racing får två nya hojar och satsar ordentligt.

Vi önskar all lycka i framtiden, ser fram emot att få jobba mer med teamet och deras hojar.